MATH SOLVE

4 months ago

Q:
# The admission fee at an amusement park is $3.50 for children and $7.00 for adults. On a certain day, 331 people entered the park, and the admission fees collected totaled $1,771.00 dollars. How many children and how many adults were admitted?

Accepted Solution

A:

Let c be children and a adults.3.5c + 7a = 1771 (the total revenue is equal to the amounts made off of people)c + a = 331 (total number of people)The second formula becomes a = 331 - c. This can be substituted into the first formula.3.5c + 7(331 - c) = 1771 = 7*331 - 3.5c = 1771. 7*331 = 2317, so 3.5c = 2317 - 1771 = 546.546/3.5 = 156 = c (number of children).c + a = 156 + a = 331 => a = 331 - 156 = 175 (number of adults).There are 156 children and 175 adults